Mini's 4-6, 6-8 jaar

Tijdens deze karateles leren de kinderen omgaan met karate termen. Zo gaan ze luid roepen, ‘kiai’ in het Japans. Ook het woordje ‘osu’ wat; ja ik begrijp het, hallo of heel simpel okay betekent. Tellen tot 10 in het Japans. Ook leren ze technieken maken, zowel stoten als trappen. Dit in de lucht of op stootkussens. maar wat karate echt onderscheidt van andere sporten is de discipline.

 

 

Kinderen 9 – 16 jaar

OSU, een woord dat elke karateka kent en roept wanneer hij de dojo/zaal inloopt. Respect, luisteren, doen. Karatekas van deze leeftijd maken een volledige metamorfose mee. Hun armen en benen worden langer, hun kracht verdubbelt. Wij leren de kinderen omgaan met hun ‘nieuwe’ lichaam. Door een goeie warm-up, gevolgd door technische of gevechtstraining leren ze snel hoe en wat ze kunnen. We trainen meisjes en jongens samen in een gedisciplineerde sfeer waar ook veel afgelachen kan worden.

 

 

Volwassen 16-99 jaar

Een stress dag op het werkt? Veel aan je hoofd? Karate biedt de oplossing. Van het moment je de dojo/zaal binnen wandelt ben je een ander persoon. Wij bieden u stamina, kracht en karate technieken aan. Uw geest en lichaam moe laten werken tijdens de training en tergelijkertijd je nog nooit zo fit gevoeld hebben. Dit is wat karate voor u kan betekenen.

Karate bestaat uit 3 items: kihon, kata en kumite. Alle 3 zullen aan pas komen tijdens de trainingen. Wij doen ook mee aan wedstrijden, kata en full contact vechten (op elk niveau).